Jarenlang op de vlucht: Belgische voortvluchtige Koen V.S. gearresteerd door de Spaanse politie in Spanje.

Jarenlang op de vlucht: Belgische voortvluchtige Koen V.S. gearresteerd door de Spaanse politie in Spanje.

In maart 2020 werd Koen V.S. door het Antwerpse Hof van Beroep veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf met onmiddellijke aanhouding voor zijn betrokkenheid bij feiten van diefstal met geweld, afpersing, wederechtelijke vrijheidsberoving, doodsbedreiging, inbreuken op de drugswetgeving, oplichting en misbruik van vertrouwen. De man was niet aanwezig op zijn proces en werd sinds dat moment actief opgespoord.

Op donderdag 21/12/2023 omstreeks 10:00 uur 's ochtends kon de voortvluchtige door het FAST (Fugitive Active Search Team) van de Spaanse politie worden gearresteerd in Rojales (Alicante). Deze arrestatie is het resultaat van een erg intensief en langdurig onderzoek, uitgevoerd door het FAST van de Belgische Federale Gerechtelijke Politie en het FAST van de Nederlandse politie. 

Hoewel de man reeds in 2021 in Spanje kon worden gearresteerd werd hij, in afwachting van zijn overlevering aan België, onder voorwaarden in vrijheid gesteld. Op het moment dat de overlevering effectief moest plaatsvinden kon de man echter nergens meer worden aangetroffen, waardoor de opsporing opnieuw moest worden gestart.

Het was bijgevolg duidelijk dat de man zich niet vrijwillig zou overleveren aan de gerechtelijke overheden en dat hij er alles zou aan doen om buiten de greep van de speurders te blijven. Maar de speurders van het Belgische FAST gaven zich echter niet gewonnen, ze waren vastberaden en overtuigd dat op een dag ook deze nieuwe speurtocht succes zou opleveren. De afgelopen maanden werd hiervoor ook intensief samengewerkt met het FAST van de Nederlandse politie.

Naast de Belgische Justitie vraagt ook de Nederlandse Justitie om de overlevering van betrokkene.

De man werd opgesloten in een Spaanse gevangenis in afwachting van een beslissing van de Spaanse gerechtelijke overheden betreffende zijn overlevering aan België.