Vier carnaval in het Politiemuseum en win een uniek bezoek aan de Dienst luchtsteun

BRUSSEL, 26/02/2014. - Zondag 2 maart tussen 10 uur en 17 uur organiseert het Politiemuseum een speciale carnavalsdag. Er worden verschillende activiteiten voorzien: een unieke wedstrijd, verschillende spelletjes voor de kinderen en hun ouders met betrekking tot de Eerste Wereldoorlog en een bezoek aan de paardenstallen van de federale politie.

Ter gelegenheid van carnaval organiseert het Politiemuseum een unieke wedstrijd. De winnaars van de wedstrijd krijgen de kans om een woensdagnamiddag met de familie door te brengen in de gebouwen van de dienst Luchtsteun op de luchtmachtbasis van Melsbroek. Hier kunnen ze de helikopters van de federale politie van dichtbij zien, dit is iets waar het grote publiek normaal gezien geen toegang tot krijgt.

Om deel te nemen aan de wedstrijd, neem je op zondag 2 maart 2014 in het Politiemuseum een leuke foto van je kind dat verkleed is. Deze foto post je op de facebookpagina van de federale politie (Belgian federal police).

De drie foto's die de meeste 'likes' hebben op maandag 17 maart 2014, winnen het bezoek!

Nieuwe spelletjes

Naast de wedstrijd stelt het museum ook 2 nieuwe animaties voor met als thema de Eerste Wereldoorlog. Het eerste spel, voor kinderen tussen 7 en 9 jaar, geeft het leven van een rijkswachter-spion weer tijdens de oorlog. Een ander spel, gericht op kinderen van 10 tot 13 jaar en hun ouders, is een gezelschapsspel over de Eerste Wereldoorlog.

Elke bezoeker krijgt een kleine verrassing voor de geleverde inspanning.

De bezoekers krijgen ook de kans om de paardenstallen van de politie onder begeleiding van een gids te bezoeken. Deze bezoeken vinden plaats om 10 uur, 11.30 uur en 13 uur. Omwille van veiligheidsredenen worden enkel bezoeken met gids toegelaten.

Meer informatie vindt u op de facebookpagina « Belgian federal police ». Vergeet zeker uw fototoestel niet!

Datum: zondag 2 maart 2014 tussen 10u en 17u

Plaats: Museum van de geïntegreerde politie, Luchtmachtlaan 33, 1040 Etterbeek

Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=y0WI8BkYfNo