Overval op Best Westernhotel in Groot-Bijgaarden: 3e verdachte aangehouden

HALLE-VILVOORDE, 14/05/2014.- De federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde heeft maandag 12 mei een derde verdachte gearresteerd in het onderzoek naar de overval op het Best Westernhotel langs de E40 in Groot-Bijgaarden.

Het hotel werd op 30 januari 2014 overvallen door zeker 2 gemaskerde daders. Ze braken de nooddeur open en bedreigden de uitbater van het hotel met een koevoet en een voorhamer. De daders gingen aan de haal met de kluis van het hotel. Ze hebben de kluis in hun voertuig geladen en zijn nadien gevlucht.

De kluis werd al op 1 februari teruggevonden in een appartement in Ganshoren. Een bewoner van het appartement werd aangehouden door de onderzoeksrechter te Brussel. Het onderzoek leidde naar een tweede verdachte, die gekend was bij justitie. Hij werd op 30 april 2014 gearresteerd in Sint-Jans-Molenbeek en nadien aangehouden door de onderzoeksrechter.

Maandag 12 mei werd dan een derde verdachte voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Ook hij werd aangehouden en opgesloten in de gevangenis van Vorst. Een deel van de buit kon al gerecupereerd worden.