Diefstal met geweld in Denderleeuw

Breitet sich auf Nachfrage het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde
Platz
Denderleeuw
Datum

Op donderdag 27 september 2018 fietste een jonge man op het jaagpad langs de Dender in Denderleeuw. Toen hij drie jonge mannen naderde die op het jaagpad stonden deden ze teken zijn snelheid te minderen. De jonge man vertraagde en stopte. Op het ogenblik dat hij van zijn fiets wilde stappen, kreeg hij een harde duw en hij rolde in het water.

De drie jonge mannen stalen de fiets en boden geen hulp. Het slachtoffer heeft een ruime tijd in het water gelegen doordat er aan de zijkanten geen grip was om zichzelf op te trekken.
Na enige tijd heeft een onbekende man het slachtoffer uit het water geholpen.
De jonge man was totaal in shock en is te voet naar huis gelopen.

De speurders zijn op zoek naar de identiteit van de man die het slachtoffer uit het water heeft geholpen.
De gestolen fiets is misschien ergens te koop aangeboden : het gaat om een  aluminium koersfiets van het merk Trek, type Alpha 2.1. Het is een grijze fiets met blauwe accenten en zwarte klikpedalen. Er stonden ook twee drinkbekerhouders op met daarin 2 drinkbussen. Het gaat om een gewone zwarte drinkbus en een doorschijnende drinkbus met een groene stop van het merk “Herbalife”. Onder het zadel op de zadelpen is er nog een klein tasje gemonteerd met een reserveband in.

Beschrijving van de daders :

Dader 1: Een zwarte man van ongeveer 1m80 -1m85 lang. De man is slank gebouwd, eerder atletisch. Hij heeft een platte neus en kort geschoren zwart haar. De man droeg een kaki -kleurige lange broek of een groene joggingbroek. Hij droeg bleke sportschoenen die vuil waren. Hij droeg ook een donkere gilet die halfopen was. De gilet had een kap. De mannen spraken geen Nederlands, misschien Frans. Deze man is ook de man die het slachtoffer duwde. De man is vermoedelijk tussen de 16 en 20 jaar.

Dader 2 :Een man van ongeveer 1m70 -1m75 lang. Hij is vermoedelijk ook tussen de 16 en 20 jaar. De man heeft een getaande huidskleur. Iets molliger dan de eerste dader, maar niet dik. De man was donker gekleed.

Dader 3: Het slachtoffer kan zich weinig herinneren van de dader. Hij vermoedt dat de derde dader ongeveer hetzelfde profiel heeft als de tweede dader