2 aanrandingen op de eerbaarheid bij minderjarigen in Gent

Breitet sich auf Nachfrage het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent
Platz
Gent
Datum

In het voorjaar van 2018 werden in Gent twee kinderen van 10 en 11 jaar lastig gevallen door vermoedelijk dezelfde man. De dader is een oudere blanke man die met de fiets rijdt. In beide gevallen ging hij op dezelfde manier te werk.

Op dinsdag 29 mei 2018 omstreeks 16.00 uur werd aan de Gustaaf Carlierlaan (viaduct Ledeberg) een meisje van 11 jaar lastiggevallen. Ze ging  van school naar huis en werd aangesproken door een man op een blinkende grijze fiets.
Hij vroeg haar : “Ben jij een meisje ? Er is nog niet veel vet aan je billen” Ondertussen voelde de dader met zijn vingers onder haar shortje.
Het meisje sloeg op zijn hand en hij bood haar 20 euro aan in ruil voor een kusje. De dader fietste daarna weg richting Zuid.

Beschrijving van de dader :
De man is blank en normaal gebouwd. Hij is ongeveer 55 jaar oud en 1m70 à 1m80 lang. Hij had wit haar en een ongeschoren baard en snor. Het oogde slordig. Hij droeg een bril, een hemd met verticale donkerblauwe ruiten op een lichtblauwe achtergrond en zijn lange mouwen waren opgestroopt. Hij droeg die dag een short en sandalen. Hij reed op een grijze fiets zonder fietstassen.    

Op donderdag 21 juni 2018 tussen 16.30 en 17.00 uur werd aan de hoek van de Sint-Denijslaan en het fietspad aan de R4 over de ringvaart een 10 jarig meisje belaagd. Ze fietste naar huis en werd achtervolgd door een oudere man op een herenfiets. De man sprak het meisje aan en zei “ge moet niet bang zijn schatteke, heb je het niet koud met zo’n shortje” en hij wreef met zijn vinger over haar bil onder het shortje. Het meisje rukte zich los en fietste snel weg.

Beschrijving van de dader :
De man is normaal gebouwd en 50 à 60 jaar oud. Hij had grijs haar en een volle baard. Het meisje omschreef de stem als een opa-stem.
Vermoedelijk droeg hij een bleke broek en een donkere vest. Hij reed op een herenfiets met fietstassen en een recht stuur.