Diefstal met braak bij een juwelier in Gent

Breitet sich auf Nachfrage het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent
Platz
Gent
Datum

In de nacht van 9 op 10 mei 2018 werd een juwelier in de Sleepstraat 31 in Gent bestolen. De daders maakten een gat van 40 bij 40 cm in de muur van de winkel via het leegstaand pand aanpalend de winkel.

Op de bewakingsbeelden is te zien hoe twee daders om 02.22 uur de juwelierszaak binnenkwamen en om 02.53 uur het pand verlieten.
Een getuige zag de daders weglopen in de richting van de Rodelijvekensstraat.

Op de bewakingsbeelden is te zien hoe de daders omstreeks 23.10 uur de Sleepstraat inwandelden. Beide daders gaan op de dorpel zitten van het leegstaand pand. Vervolgens gaat één van de twee binnen en zijn kompaan blijft buiten zitten en is schijnbaar aan het bellen. Enkele minuten later gaat ook de tweede naar binnen.

Omstreeks 23.06 uur komen er twee andere mannen in beeld. Ze blijven rondhangen in de nabijheid van de juwelier en hebben veel interesse in de winkel. Zij worden gefilmd in het portaal van een winkel aan de overkant van de straat. Eén van hen is ook aan het bellen. Het zou kunnen dat deze twee in contact stonden met de twee uitvoerders. Mochten zij zichzelf herkennen en niets met de zaak te maken hebben dan vragen de onderzoekers dat zij zich melden. Ze kunnen belangrijke info hebben.
 

Persoonsbeschrijving van de daders :

Eerste dader : een jonge man van ongeveer 1m60 lang en normaal gebouwd. Hij was donker gekleed en droeg een donkere pet en donkere rugzak.
Tweede dader een jonge man van eveneens 1m60 lang en normaal gebouwd. Hij droeg een jeansbroek.

 

De twee mannen gefilmd in het portaal aan de overkant van de juwelier :

man 1 :  de man is zwaar gebouwd en droeg die avond een lichtkleurige training van het merk Adidas, sneakers en een pet.
man 2 : de man is normaal gebouwd en droeg een sportieve jas een pet en opvallende schoenen van het merk “Plein sport”