Gerichte politieacties in de provincie Luxemburg

BRUSSEL, 22/11/2020. - De Luxemburgse Federale Politie hield op zaterdag 21 november 2020 van 16 uur tot middernacht een Full Integrated Police Action (FIPA), gericht op verschillende fenomenen: diefstal, verkeersveiligheid, handel in en gebruik van verdovende middelen. Er werd ook bijzondere aandacht besteed aan de correcte naleving van de Covid-maatregelen.

Gedurende 8 uur waren meer dan 100 politieagenten op gecoördineerde wijze aanwezig in de steden, op de snelwegen en de secundaire wegen om in de hele provincie tal van controles uit te voeren.

Deze actie was een initiatief van de Federale politie van Luxemburg (CSD), in samenwerking met de lokale politiezones van de provincie, de Federale Wegpolitie van Luxemburg, de Luchtsteun van de Federale Politie, hondengeleiders en specialisten in valse en vervalste documenten. Ze leverde volgende resultaten op:

  • 148 personen gecontroleerd;
  • 375 voertuigen tegengehouden en gecontroleerd;
  • 48 pv's opgesteld wegens niet-naleving van de gezondheidsmaatregelen (43 naar aanleiding van een privéfeest van 43 personen in een vakantieverblijf en 5 voor niet-naleving van de avondklok);
  • 35 pv's opgesteld op het vlak van verkeer (rijden onder invloed van alcohol of drugs, zonder verzekering …) met intrekking van 10 rijbewijzen, waarvan 1 voor 15 dagen;
  • 10 pv's op gerechtelijk vlak, met onder meer de aanhouding van 3 personen voor drugshandel (meer dan een kg marihuana in hun voertuig aangetroffen).

Naast de dagelijkse controles die de federale en lokale politiediensten op dit vlak uitvoeren, zullen weldra in de provincie Luxemburg, net zoals in de rest van het land, nieuwe soortgelijke acties plaatsvinden.