Project The Rookies

Let op: er zijn nog maar 2 weken om in te schrijven. De inschrijving wordt gesloten op 21 november!

De Federale Politie organiseert een tweede editie van het project "The Rookies" om jongeren warm te maken voor het politieberoep in al zijn facetten. Via tal van activiteiten kunnen dertig jongeren meer te weten komen over het werk van verschillende diensten van de Federale Politie.

Ben je tussen 15 en 17 jaar? Wil je weten hoe een werkdag in de eenheden van de Federale Politie eruitziet? Maak dan kennis met het project 'The Rookies'.

Dit project is bedoeld om jongeren in contact te brengen met verschillende eenheden van de Federale Politie. Het doel is om via een reeks activiteiten en ontmoetingen:

 • Jongeren en de Federale Politie dichter bij elkaar te brengen;
 • Hen kennis te laten maken met het politieberoep en de verschillende eenheden van de Federale Politie;
 • Hen bewust te maken van maatschappelijke problemen: geweld tegen politiemensen, racisme, pesterijen enz.
Kom bij de Rookies!

 

Waar en wanneer?

De tweede editie van het project 'The Rookies' loopt van december 2022 tot eind september 2023. De activiteiten zijn maandelijks op woensdagnamiddag gepland. Deze ontmoetingen zullen hoofdzakelijk in de gebouwen van de Federale Politie in Brussel plaatsvinden.

 

Om welke activiteiten gaat het?

Voor deze jonge rekruten (The Rookies) staan interactieve activiteiten met verschillende eenheden van de Federale Politie op het programma. Zo kunnen de jongeren meer te weten komen over de opdrachten van de Wegpolitie en de interventies van de hondensteun. Ze maken kennis met het dagelijkse werk van de technische en wetenschappelijke politie, de opdrachten van de speciale eenheden enz. 

Daarnaast zullen 'The Rookies' deelnemen aan evenementen zoals het Politiedorp dat ter gelegenheid van de nationale feestdag wordt georganiseerd of uitzonderlijk aan externe bezoeken.

 

Hoe zich inschrijven?

Het project 'The Rookies' staat open voor jongeren tussen 15 en 17 jaar die secundair onderwijs volgen.

Het inschrijvingsdossier moet volgende documenten bevatten (zie onderaan de pagina om ze te downloaden):

 • Het volledig ingevulde en ondertekende inschrijvingsformulier;
 • Een korte motivatiebrief (1 pagina);
 • Een solicitatievideo van 3 minuten (Hobby's, karaktertrekken en motivatie);
 • Kopie recto verso van de identiteitskaart;
 • Het toestemmingsformulier voor het verrichten van een veiligheidsscreening en een omgevings- en antecedentenonderzoek;
 • Een (ouderlijke) toestemming voor het gebruik van beelden;
 • Een bewijs van aanwezigheid op school;
 • Een bewijs van kennisname van dit handvest, ondertekend door de kandidaat/kandidate ('The Rookie') en zijn/haar ouders of wettelijke voogd.

Op basis van de volledige dossiers selecteren de organisatoren de kandidaturen die in aanmerking komen. 30 jongeren worden voor het project geselecteerd. Bezorg ons alle vereiste documenten en overtuig ons dat je de beste kandidaat bent.

Ben je enthousiast en wil je graag aan dit project deelnemen? Aarzel niet langer en stuur nu jouw volledig dossier en de video naar  federal.rookies@police.belgium.eu.

Indien je bijkomende informatie wenst, contacteer ons dan op bovenstaand adres.

Volg onze sociale media om op de hoogte te blijven van de activiteiten.