Smart Policing Online Hackathon: ga met ons de uitdaging aan!

Heb je een innovatief idee dat het verschil kan maken voor politiemensen en de bevolking? Wil je dit graag verder uitwerken en zo bijdragen aan meer veiligheid? Behoort 'hacken' tot je stoutste dromen? Dan is de Smart Policing Hackathon iets voor jou! De uitdaging: jouw innovatie ideeën omzetten naar iets waar onze politie mee aan de slag kan! Doe je mee? Schrijf je in! 

Je zei ‘hackathon’? 

Hackathon staat voor hacking en marathon. De bedoeling is om in een korte tijdspanne (30 uur) binnen kleine diverse teams gezamenlijk en non-stop rond een uitdaging (challenge) te werken en innovatieve en creatieve oplossingen te bedenken (dit is het ‘hacking’ gedeelte).  

Het streefdoel van de hackathon is het omzetten van innovatieve ideeën in werkbare oplossingen die een verschil betekenen voor de politieman en -vrouw op het terrein én voor de bevolking.  

Jij kan deel uitmaken van een team dat zich over een challenge zal buigen! Een team is samengesteld uit mensen uit de bedrijfswereld, de academische wereld (studenten, docenten …) en, uiteraard, politiemensen zelf.  

Doordat we samen met jou op zoek willen gaan naar oplossingen voor uitdagingen waar wij als politie-organisatie mee kampen, is de hackathon een opportuniteit om de blik op en van de politie te verruimen. Dus waarom aarzelen om deel te nemen?  

Bovendien heeft een hackathon ook een competitief kantje: op het einde van de ‘hacking’ presenteren de teams hun oplossing aan een jury, waarvan de top van de Geïntegreerde Politie deel uitmaakt, die een winnaar kiest.  

Vier ‘challenges’ 

Focus op de scope van de Smart Policing Hackathon. Maatschappij en criminaliteit evolueren voortdurend. Om kleine, grote en disruptieve criminaliteit efficiënt te bestrijden, moet de politie continu alert en wendbaar blijven. In concreto zijn er vier ‘challenges’ waarover de teams zich kunnen buigen: 

  1. Smart Operations - Hoe kunnen nieuwe technologieën de dagelijkse operaties van de politie beter ondersteunen?    

  1. Smart Investigation - Hoe kunnen innovatieve onderzoekstechnieken de strijd tegen ernstige en georganiseerde criminaliteit verbeteren?  

  1. Smart Interaction - Hoe kunnen we de politie dichter bij de burger brengen in een digitaal tijdperk? 

  1. Smart Selection & Training - Hoe kan de politie de juiste kandidaten rekruteren en selecteren en hen levenslang opleiden om aan de veranderende behoeften van de samenleving te beantwoorden? 

Meer details over deze challenges vind je op https://police-hackathon.be/.  

Deze site wordt voortdurend bijgewerkt. Je vindt er up-to-date en praktische informatie over de deelnemingsvoorwaarden, het tijdstip en de manier waarop de Smart Policing Hackathon georganiseerd zal worden. In het licht van de coronamaatregelen zal dat grotendeels virtueel zijn. 

We organiseren deze hackathon in samenwerking met onze partners Vias Institute en EY.  

Schrijf je in via https://police-hackathon.be/en ga deze uitdaging samen met ons aan!  

Smart Policing Online Hackathon, 9-10-11 december 2020 

Building the future of the Belgian police force